Julhandel mot flyktingkostnad

Hyckleriet vet inga gränser när gratistidningen Metro i dag frågar ut de olika riksdagspartierna om det är rimligt att jämföra en beräknad flyktingkostnad à 60 miljarder kronor nästa år 2016 med svenska folkets beräknade julhandel på 75 miljarder kronor.

Extrema högerpartiet Sverigedemokraterna svarar att ”det är irrelevant att göra en sådan jämförelse eftersom det inte finns någon utgiftspost i statens budget som behandlar julhandeln. Görs inget åt kostnaderna för flyktingmottagandet kommer stora delar av välfärdsstaten att trängas undan.”

Vänsterpartiet å sin sida svarar: ”Vi ger en fingervisning om att det faktiskt finns pengar i samhället, vilken strider mot den bild som målas upp av ett antal partier…..”

Metro

kne afisa

”Om du vill att de ska kalla dig människa, ska du alltid kämpa för rättvisan.” Alekos Livaditis, grekisk kommunistisk poet.

Sveriges Kommunistiska Parti- (SKP) svarar att inget av de kapitalistiska systempartierna ställer upp kostnaderna för flyktingströmmarna mot de rikas skatteflykt. Mot deltagandet i imperialismens krig via USA/NATO och EU som förorsakar att människor tvingas på flykt, samtidigt som hyckleriet fortgår om att vi (det arbetande folket) ska visa vår medmänsklighet (läs, betala imperialismens krigsäventyr).

Hade Metro frågat SKP hade vi också svarat att flyktingkostnaderna i EU är 12.5 miljarder Euro medan kostnaderna för det rika fåtal som smiter undan skatterna är ca 1000 miljarder Euro. OBS! Detta utan att vinsterna från produktionen tagits med i beräkningen! Vi måste utgå ifrån att de rika, som har möjlighet att trolla bort sina skatter med smart bokföring kan räknas enligt desamma proportionerna i Sverige som i EU i övrigt.

Pyramiden Kapitalism

Det är här vi kan finna de relevanta siffrorna som jämförelse. Samtidigt visar de vilka som bär sina mänskliga ansikten och det fåtal som aldrig syns på bild. Det var på denna väg som välfärds-Sverige avvecklades efter kontrarevolutionen mot de socialistiska staterna på 1980- 1990- talet.

Kjell Bygdén

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.