Våra pensionspengar ska gå till Afrika!

Sverige och USA har skapat en arbetsgrupp för att ta fram en ny plattform som ska förenkla för pensionsbolag som vill investera i Afrika. Ett förslag ska tas fram under hösten och ligga på bordet vid årsskiftet, enligt finansminister Anders Borg.

Så låter det på Dagens Nyheter i dag  4 aug. 2014.
Vad som egentligen föreslås är att våra pensionspengar ska gå till monopolkapitalets investeringar i Afrika. Dvs att staterna ska ’använda’ våra pengar åt de stora kapitalisterna, så att de kan tjäna ännu mer pengar.

Fakelos syntaxis

Enligt Borg har det visat sig att avkastningen på infrastruktur i Afrika de tio senaste åren legat på cirka 10—20 procent per år. På sikt är målet att även västeuropeiska pensionsbolag ska kunna utnyttja samma plattform.

Enligt Borg är i dagsläget cirka 98 procent av det samlade globala pensionskapitalet på 22 000 miljarder dollar investerat i de stora västerländska ekonomierna inom samarbetsorganisationen OECD.
Det är alltså mycket pengar som kapitalet vill ha.

I dag, i en situation där kapitalismen är i stor ekonomisk kris, försöker den finna alternativa vägar för att berika sig på folkens bekostnad. Denna väg är en av dem och en betydelsefull sådan.

Syftet med deras planer är också att sätta arbetarklassen i de rika kapitalistiska länderna emot deras bröder i Afrika. Pensionärerna i Sverige och andra länder ska invaggas att tro att om man investerar i Afrika, kommer de att få högre pensioner. Verkligheten kommer dock att bli en annan.    Attackerna från kapitalet för att öka sin profit, kommer att leda till att arbetarklassen i de rika kapitalistländerna och i Afrika kommer tvingas till att öka takten överallt.
Arbetarklassen i de rika kapitalistiska länderna ska övertygas att, om arbetarklassen i Afrika exploateras kommer det att bli till dennes fördel.

diadilosi syntaxiouxon
Den gemensamma kampen från arbetarklassen i de rika kapitalistiska länderna, tillsammans med arbetarklassen i Afrika kan stoppa eller försena kapitalets planer.
Vi kan avslöja kapitalets roll i detta och kämpa gemensamt för en värld utan kapitalister, där arbetarklassen och folken själva kan nyttja vad de producerar, utan parasiterna- kapitalisterna.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.