Manifestation för solidaritet med sophämtarna i Stockholm

Manifestation för solidaritet med sophämtarna i Stockholm

Den 12 augusti på Medborgarplatsen

Jan Spanedal, före uppsägningen ordförande för Sophämtarnas miljösektion


Jannis Konstantis, SEKO Tunnelbana, med ett solidaritesuttalande

SKP:s stöduttalande för sophämtarna

Solidaritetsuttalande till sopgubbarna i Stockholm från Fackliga Världsfederationen (FVF)

Solidaritetsuttalande från FVF:s (WTFU) kontor i Sverige 

Här är sopåkarnas förklaring:

Varför drabbas stora delar av Stockholms Stad av dålig sophämtning?

Därför att de yrkeskunniga sopgubbarna har fått nog.

RenoNorden är ett konkurshotat riskkapitalbolag, som genom låga anbud har vunnit upphandlingen av sophämtning i stora delar av Stockholms Stad.

RenoNorden vill från 1 oktober sänka sopgubbarnas löner och höja deras arbetsbelastning i ett redan tungt jobb. På så vis ska de kunna göra vinst eller åtminstone slippa konkurs trots de låga anbuden.

Stockholms Stad har antagit RenoNordens anbud, trots att de vet att det går ut över sopgubbarna och trots att de borde veta att Renoorden redan har dålig ekonomi.

Vi Stockholms Sopgubbar har slutat jobba för RenoNorden. Vi kräver inget annat än att få behålla  vårt lönesystem och vår anställningstrygghet. Får  vi det kan vi börja jobba igen.

RenoNordens röda sopbilar kör idag följande områden i Stockholms Stad: Älvsjö, Enskede, Årsta, Farsta, Vantör, Bromma, Åkeshov, Råcksta, Hässelby, Tensta, Rinkeby, Kista, Spånga, Vällingby, Kungsholmen, Lilla Essingen, orrmalm, Vasastan, och halva Östermalm. Från 1 oktober kör de även Södermalm, Liljeholmen-Vårberg, hela Östermalm.

Vill du klaga på dålig sophämtning, lukt eller råttor, gör det till Stockholm Vatten o Avfall kund@svoa.se, gärna med kopia till kommunstyrelsen@stockholm.se

Stockholms Sopgubbar, 12 augusti 2017

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. #Vistårinteut skriver:

    Var är solidariteten med de barn som sittstrejkar på Medborgarplatsen som nazister går dit och anfaller, där överklassen på Södermalm beklagar sig över barnen och följer SD’s fotspår i klassisk fascistanda med samma retorik? Vi står inte ut! Gör ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.