Med anledning av en kommentar på vår hemsidan

Att riva ned det kapitalistiska systemet och ersätta det med ett socialistiskt är en uppgift för hela det arbetande folket, som har tröttnat på illgärningen och girigheten från de som äger produktionsmedlen och deras system. Att de som framställer produkterna och samhället inte får någon del av vinsten.

Att ett tiotal personer i dag har rikedomar som motsvarar världens halva fattigaste befolkning är ett resultat av detta. En vidare konsekvens av det kapitalistiska produktionsystemet är att 1000 -tals människor världen över varje vecka dör av undernäring, sjukdomar och i kapitalisternas eviga kriser och krig för att erhålla nya råvaru- och varumarknader.

När dessa fåtalet kapitalister (i Sverige med proportioner om högst 20 familjer mot resten) via sina ”journalister” och politiker får uttala sig om ”illgärningar” låter det sig omedelbart göras. Det är ju inte direkt folket under deras ok som skriver historien.

Vi kommunister anser att klassamhället med exploateringen är ett barbari som måste avskaffas. Det räcker inte att sätta en demokratisk etikett på det för att allt ska vara rättvist, vi lever lik förbannat under ett oligarkiskt samhällssystem.

Illgärningarna måste tillskrivas kapitalisterna och de som administrerar och skyddar deras ruttna system.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.