Galningarna i Paris del 2

Turkiet fortsätter kampen för det fria ordets okränkbarhet.

Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu som gick i främsta ledet i den sk ”frihetsmarschen” i Paris tillsammans med ett 50 tal av världens ledare som alla gjort sig kända för förtryck av den egna och andra länders befolkningar. De regerings och statschefer som av olika anledningar inte rent fysiskt kunde närvara i Paris lät sig representeras av ländernas Paris ambassadörer. Så gjorde bla USA och Saudi-Arabien.

Marschen var som bekant ett resultat av de bestialiska avrättningarna av redaktionen på satirtidningen Charlie Hedbo.. Tidningens normala upplaga var 60.000 ex men efter tragedin trycktes den upp i en upplaga på 3 miljoner ex..

Onsdagen den 14 januari alltså några dagar efter ”frihetsmarschen” beslutade den högsta domstolen i Turkiet att Charlie Hebot inte fick ges ut i Turkiet vare sig elektroniskt eller i pappersupplaga. Kan hyckleriet beskrivas tydligare.

I denna hyckleriets och dubbelmoralens marsch valde SAP:s ordförande och Sveriges statsminister Stefan Löfden att närvara. Kan det tolkas på annat sätt än att när de svenska socialdemokraterna vid olika högtidliga sammanhang som 1:a Maj tar ordet internationell solidaritet i sin mun så är det ingenting annat än ett uttryck för de moderna socialdemokraternas avskedsansökan ur arbetarrörelsens idetradition.

Lars Lundberg

I-am-not-Charlieje-ne-suis-pas-charlie

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next ArticleEtt kraftfullt KKE är folkets stödpelare