Stoppa ACE, Stoppa NATO!

Idag den 25 maj, då 9 länder, de flesta NATO-länder, startade världens största militära flygövning under Sveriges, Finlands och Norges ledning, samlades upprörda människor på Medborgarplatsen i Stockholm för att ge stöd till kampanjen STOPPA ACE, Arctic Challenge Exercise- Övning mot utmaningar i Arktis- är själv en jättestor utmaning för säkerheten i nordområdena, för folk i Norrbotten och Västerbotten, främst samerna, samt för djurlivet under denna årstid.

I två veckor befinner sig upp till 115 stridsflygplan i luften samtidigt, över en tredjedel av Sveriges yta. ACE kunde inte stoppas, men media blev tvungna att för första gången rapportera om militärövningarna.

Stoppa ACE1 Stoppa ACE2 Stoppa ACE3 Stoppa ACE4

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.