Almega anklagar kommunister för att vara antidemokrater!

Det verkar som att tunga namn inom Almega, en av Sveriges största arbetsköparorganisationer, dvs representanter för kapitalet är rädda för varje form av ordet kommunism. De har läst orden i ’Det kommunistiska manifestet’ av Karl Marx och Friedrich Engels från år 1848: ”Ett spöke går runt Europa – kommunismens spöke. Alla det gamla Europas makter har förbundit sig till en helig hetsjakt mot detta spöke: påven och tsaren, Metternich och Guizot, franska radikaler och tyska poliser” och förstått att de är aktuella även idag med några namnändringar.

kommunistiska manifestetMarx Engels

Almegas förbundsdirektör attackerar mig i ett tweeter-inlägg för att jag skrev min ståndpunkt i en debattartikel när det gäller Attendo och andra s k välfärdsbolag, i vilken jag ifrågasätter villfarelsen, att det finns bra eller skumma företag. 

Jag skriver så ”Det finns inte bra eller skumma företag inom kapitalismen. Alla företag verkar inom det kapitalistiska systemet och måste för att överleva ha vinster som hela tiden ska växa. Detta är en av systemets lagbundenheter och medför att när det privata företagandet är tillåtet, finns också medvetenheten om att alla metoder kommer att användas, olagliga såväl som lagliga.”


Stefan Koskinen, som sagt, förbundsdirektör på Almega anser att jag inte är demokrat och uppmanar LO att låta rätta in mig i ledet.

Inget krav på att vara demokrat som LO-företrädare? I alla fall inte till vänster?

Jag vill därför med några ord säga vad jag tycker om Stefan Koskinens inlägg.

1. Demokrat är enligt Stefan Koskinen och den borgerliga klass som han representerar den som tackar och bugar för de smulor som kapitalet ger till arbetarklassen.

2. Demokrat är enligt Stefan Koskinen och den borgerliga klass som han representerar att vi, arbetarklassen ska acceptera förtrycket för att borgarklassen ska få utnyttja vår arbetskraft för att tjäna miljarder och åter miljarder kronor på vårt arbete varje år.

3. Jag och många med mig, vill inte ha den demokrati som cementerar detta förtryck. Jag vill ha folkets demokrati, dvs socialism och kommunism, i vår demokrati finns inte klasser. I vår demokrati är alla människor jämlika. Inom kommunismen gäller: av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.

4. För mig och andra som arbetar och representerar arbetarklassen är det inte demokrati att försvara strejkbryteri som Stefan Koskinen och Almega gjorde under sjömännens strejk för en period sedan. Man är inte demokrat när man arbetar med att nedmontera arbetsrätten och de kollektivavtal som Veolia och Almega försökte att göra vid konflikten på Öresundståg.

Almega strejkbryteriSparfel_nr3-2013

Arbetarklassen är och ska vara motståndare till kapitalet. Klassamarbetet har endast gagnat och kan framledes bara gagna kapitalet.
Jag och många med mig anser att du och borgarklassen inte är demokrater, då ni, trots att ni är en liten klick i samhället äger allt medan vi, arbetarklassen, som arbetar och producerar allt inte äger någonting.
Detta är kapitalets diktatur och inte demokrati.

Det är ändock en ära för mig, som kommunist att du kritiserar mig och kommunisterna i allmänhet. Det visar att din instinkt som representant för borgarklassen är rätt. Den största fienden för borgarklassen och kapitalismen är kommunisterna. Jag har all rätt att hävda att jag vill ha ett annat samhällssystem. Arbetarklassen och folket ska omkullkasta det rådande, ruttna systemet. All egendom ska tillhöra arbetarklassen och folket. Arbetarklassen ska bestämma över sitt liv och inte några företag och personer som heter kapitalister som berikar sig i övermåtta utan att själva tillföra samhället något.

Jannis Konstantis
Tunneltågförare och ordförande för SEKO Tunnelbanan
Samarbetar och kandiderar till riksdagen och Stockholms läns landsting för Sveriges Kommunistiska Parti – SKP

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.