Positivt valresultat för Sveriges Kommunistiska Parti i riksdagsvalet.

I dag slutfördes sammanräkningen av rösterna i riksdagsvalet. SKP kan konstatera att rösterna för vår riksdagslista har ökat med 49 procent jämfört med 2010. Med tanke på ringa ekonomiska resurser och inte mer hjälp med att lägga ut valsedlar till förtidsröstning och på valdagen än vad vi själva åstadkommer så är det en glädjande framgång. Riksdagsrösterna för SKP i Stockholms kommun har ökat med 140 procent och i Stockholms län (minus Stockholms kommun) med 85 procent. Procentsiffrorna säger något om acceptans för ett konsekvent antikapitalistiskt och på sikt socialistiskt program och om ett bra valarbete. SKP i Stockholms län väntar nu med spänning på resultatet i landstingsvalet.

SKP-tält

Fram tills detta resultat kommer vill vi tacka våra valarbetare för osjälviska insatser. Valarbetet har ibland krävt stridbarhet och ofta inneburit glädje, vid valtältet på Medborgarplatsen, vid spridningen av valplattformen och landstingsprogrammet och på appellmöten. Vår lilla röda byrå- ”Kommunisternas valbyrå” tillsammans med partiets namn drog uppmärksamheten till sig. Genom våra handsydda banderoller ”Nej till NATO” och ”Arbetare förena er” fick även konsten sin plats.

Vi hälsar alla som vi under valrörelsen har kommit i kontakt med och de som har röstat på SKP välkomna till partilokalen i Skarpnäck.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.