Angående nyval, tillika tuppfäktningen i lekstugan mellan centervänster och centerhögerblocken.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Dine Malmsten skriver:

  Jag anser att Stefan Löfven gjorde en bra markering, när han utlöste nyval, anser tvärt emot att det för en gång skull tar sitt politiska ansvar, självklart kan SAP? MP inte regera med ett alliansens budjet. Alliansen håller på att driva oss in i Nato+ man har drivit en nyliberal riktning, inom ex skolan som slår rekord även i bland andra länder. det finns grader i helvetet. Det går trotts allt att kräva mer av en så kallad RÖD-GRÖN regering än en BLÅBRUN.
  Sen hur ska det kännas att leva i ett land med Alliansens+ SD vid regerings makten, nej tack! Att jämföra med “Jag älskar inte Putin, men jag ger honom mitt stöd om det gäller honom eller Obama”
  Med vänlig hälsning Dine Malmsten

 2. Ali Kinali skriver:

  Budget för handlingen bevisade åter igen att Den borgerliga klassen kan inte behärska samhället och den systemet som hittills gjorde.
  Många vänster politiker och dess sympatisörer lever in i ett fantasi värld och förutvarande talar om reformer och åter igen ett jämförligt bättre läge som 1970.talet Även de politiska gränder som anses vara kommunister,som KP partiet hängde med denna utopiska paroll. Detta KPs arrangemang bakom små borgarnas politik gör ytterligare svårt för kommunister,och skaffar mera ideologiska kompensering för borgarnas fördel,och förstärker opportunismens front mot klass politiker.
  Budget förhandlingar avslöjade systemets ohållbarhet;monopolisternas djupare inflyttande till samhället och även ända till individens privata liv påverkade sist även kontrollen av systemet. Krisen fördjupas,sociala möjligheter skärs ner,folket blir fattigare,och radikal höger,fascister utnyttjar legget,provocerar arbetande folket mor varandra.under begåvade massorna stödjer fascismen för att hämna på andra som trots vara orsak för missnöjet.
  Andra sidan kapitalismens mellan klass,företagare blir mycket sparsam tack vare rädslan av konkurs eller av misslyckande av sitt ekonomi och suger ytterligare till sig från arbetarklassen:denna också sin tur påverkar den individens och familjens liv;arbetslöshets breder sig,överlands tron för kommande tiden minimeras;och denna används från höger som ett explosions medel för förnämlighet.
  Stora kapitalister,monopolet har den enda syfte är att etablera sig mera till hela samhälles angelägenhet för att utnyttja all lämpliga förhållande.. I dag finns det inte i samhället som inte påverkas negativ av de angelägenheter som kapitalismen globalt orsaker.
  Genom EU den för delningen av BNP minimerades till arbetande folk,nationella rättigheter som arbetarklassen kämpade till sig under århundrade försvunnit för det mesta.
  Medan kapitalister känner mer av tillgångar,utnjtar regimen och skaffar till sig rike domar,arbetar klassens inflytande till stadens möjligheter minimeras. Arbetande folk blir dagligen fattigare;Sverige är inte länge den 70.talets Sverige! Människor har tappat troende för bättre framtid in i denna kapitalistiska systemet; pensionerna tappat hoppet att få värde som medborgare,gamla miss sköts eller förnekas för vård och uppehälle för det som kalls spar av resurser och uteslutas,Unga har inte hoppet kavar länge för framtiden.
  Andra sidan kapitalister etablerade sina rike demor över hela världen för ytterligare imperium och för blixt vinster;monopolen som bräde sig över alla kontanter av världsytan och utsuger mänskligheten till den varje minsta möjlighet som människan har skaffat, drunknar av rikedomar.Medan andra sidan stads apparaten skär ner ytterligare sociala möjligheter från arbetarklassen,från barn e familjer,från gamla,från unga och att bekostnad av arbetar folket kunna behärska stads apparaten.
  Den senaste budgets förhandlingar visade att även med denna segregations politik,kan inte längre makthavaren kontrollera som förut.
  Folket förivras från vänster och höger politiska bourgasin,Boda opportunistiska vänster och radikala höger hand hand, leker med folkets framtidshopp.
  Den parlamentariska arenan blev som lekstuga;desto svårigheter med systemets styrande uppstår,desto mer konflikter också trappas upp mellan borgerliga politiken;denna förväntat;men denna måste informeras bättre till arbetarklassen.
  Kommunisternas roll här viktigare en nånsin, och det endast kommunistiska partiet(SKP) kan upplysa, utan att känna sig beroende för något borgerligt förbindelse.
  Framöver bör fackföreningsmän, de riktiga demokrater,socialister också tänka på saken ordentligt:för just denna situation lärdomar.Denna vacklande vänsterns politik inte långsiktigt,inte lösning för arbetarklassens framtid. Med kompromiss, med denna känslighet för hänsyn till opportunismen kan man inte leda arbetar massorna och kan inte vara deras röst!
  Kommunister bör påverka ,avslöja snabbare och effektivare systemets svagheter och de aktörernas samspel mot arbetarklassen.
  Kommunister bör dra slutsatser;använda, argumentera i arbetsplatser och var som finns folkmassorna.
  Kommunister måste avslöja;fascismen,fascismen ligger alltid i kapitalismens back ficka.
  Ner kunde kapitalismen inte styra längre,och kunde inte behärska social, ekonomiska situationer,och kris fördjupar sig; då slår sig till radikala höger öppet,Provocerar massorna mot varandra och om det hittar legget gör kupp,och går över till öppet fascistisk diktatorn
  I dagsläget ser inte ut så nära i Sverige en sådan fascistisk diktator,Men erfarenheter bevisat många gånger tvärtom;fascism kan visa sig under olika kamouflage.
  Det finns öppet militariserade diktat,och det finns svill kumulerade diktatorn. Sverige redan är mycket ini den andra.
  Vi kommunister bör samlas,förbereda arbetarmassorna för aktion;fackföreningar bör påverkas,företrädaren av arbetar klassen bör kommunister uppbygga bra relationer med. Ungdomar bör upplysas, för demokrati och socialismen,tempot för klass aktions politiken måste höjas.
  A.Kinali

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.