Galningarna i Paris

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. SKP skriver:

  Hej Anna-Maria.
  Du har naturligtvis helt rätt när Du konstaterar att det går att säga mycket om Israels övergrepp mot det Palestinska folket.
  Man har fördrivit miljoner Palestinier från deras hem och förvägrar dem rätten att återvända. Man har ockuperat deras land och utökar ständigt ockupationen. Man har byggt en mur rakt igenom Palestiniernas land och på så vis förstört deras möjlighet till försörjning. Man har avrättat hundratusentals Palestinier. Man förvägrar dem rätten till livets mest basala rättigheter, utbildning, hälsovård och arbete.. Man har skapat ett apartheid system. Detta och mycket mer går det att säga mycket om vi kallar det folkmord då politikens yttersta syfte är att utplåna det Palestinska folket. Märkligt i sammanhanget är att Israels vänner har så svårt att se vart den nuvarande politiken oundvikligen kommer att leda, nämligen till staten Israels undergång. Det ligger alltså i staten Israels egenintresse för att överleva att få till stånd en erkänd och respekterad två statslösning.

 2. Anna-Maria skriver:

  Läst ovan med intresse. Reagerade dock på hur ordet folkmord används ovan eftersom det är ett ord som bör användas med respekt och extersom.ä Israel inte bedriver något folkmord på Palestinierna. Syftet med våldshandlingarna gentemot befolkningen/civilbefolkningen/militanta aktivister i Gaza är knappast att utplåna det Palestinska folket, i så fall skulle Israel agera i Jordanien, Egypten mm i syfte att utplåna det palestinska folket och så sker icke. Det skulle också ske avrättningsräder av Palistinier i Israel och det sker inte heller. Mycket går att säga om övergrepp och diskriminering samt om massakrerna av Palestinier i Gaza men Netanyahu är ingen ‘folkmördare’ även om han kan ses som ansvarig för mord/massakrer.
  Vänliga hälsningar/Anna-Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.