SVERIGES KOMMUNISTISKA PARTI STÄLLER UPP I EU-VALET

För första gången i Sveriges historia kommer det att finnas ett kommunistiskt alternativ i valet till Europaparlamentet. Sveriges Kommunistiska Parti har beslutat att ställa upp och därigenom stärka både partiet och motståndet mot EU. Partiet utgör därmed valets enda klara kraft mot EU i ett politiskt landskap som alltmer kommit att domineras av partier som tagit ställning för.

Tidigare har Sveriges Kommunistiska Parti inte haft de medel som behövts för att ställa upp i valen till Europaparlamentet, men eftersom partiet stärkts finns nu den möjligheten.

– Att inte utnyttja all tillgänglig potential till att mobilisera och organisera folket mot EU är kontraproduktivt, förklarar Andreas Sörensen, partiordförande.

Vidare vill partiet visa att motståndet mot EU behöver ett tydligt anti-kapitalistiskt ansikte, och att det måste bli klart för det arbetande folket att EU är ett projekt som syftar till att organisera de europeiska kapitalisternas krig dels mot sina egna befolkningar, och dels mot sina konkurrenter världen över.

Sveriges Kommunistiska Parti uppmanar därför människor som varken accepterar högerns demagogi och vänsterns kompromisser att ta det nödvändiga steget att organisera och stärka motståndet mot EU på klassbasis.

För att ge tillfälle till diskussion och frågor vill Sveriges Kommunistiska Parti därför bjuda in till presskonferens. Där kommer partiet att presentera vad det hoppas uppnå och hur det kommer att bedriva sin valkampanj.

Från SKP medverkar:

Andreas Sörensen, partiordförande

Lars Lundberg, byggnadsarbetare, förstakandidat på partiets EU-lista Marina Weilguni, översättare, andrakandidat på partiets EU-lista

Tid: söndagen den 17 mars 14:30

Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41, Ystads-rummet, våning 2

 

Vid frågor: skp@skp.se |   070-5711442   | Flyghamnsgatan 1 128 35 SKARPNÄCK

 

Sveriges Kommunistiska Parti bildades 1917 och har sedan dess kämpat för arbetarklassens dagliga behov och för deras befrielse under socialismen. Partiet har inga intressen skilda från arbetarklassen och arbetar och kämpar i dess bästa traditioner.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.