Lyckad manifestation i solidaritet med Kuba

I dag arrangerade Sveriges kommunister en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm. Manifestationen avlöpte lugnt och flera talare kunde förklara sin solidaritet med det lilla belägrade landet.

Mötet öppnades med att en kamrat läste upp partiets solidaritetsuttalande. Därefter tog SKPs ordförande Andreas Sörensen ordet. Han uttalade sin och sitt partis solidaritet med Kuba och framhöll den betydelse landet har inte bara i praktiken men även som idé.

Därefter tog Kubas ambassadör i Sverige, Alba Soto Pimentel, ordet. I sitt tal avslöjade hon det US-amerikanska hyckleriet. Samtidigt som de säger sig värna om människorna upprätthåller de världens mest omänskliga blockad. Upp till bevis, sa Pimentel, häv blockaden så ska vi visa vad vi kan!

Även Jannis Konstantis från Greklands Kommunistiska Parti uttalade sin solidaritet med det kämpande kubanska folket på sitt partis vägnar.

Den 26 juli kommer ytterligare en manifestation för Kuba att hållas på Medborgarplatsen. Det är det årliga uppmärksammandet av stormningen av Moncada-kasernen.

Kubas ambassadör i Sverige Alba Soto Pimentel

Andreas Sörensen, ordförande SKP

Jannis Konstantis, KKE Stockholm

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.