Sverige smygansluts till ett fullvärdigt medlemskap i NATO via ”rysshetsen” – NEJ TILL NATO!

NATO

Svenska staten- kapitalisternas lekstuga har via sina politiska underhuggare alltid haft för vana att släppa in och bistå utländsk trupp med en stark längtan österut och som med militära medel vill göra anspråk på Rysslands ofantliga naturrikedomar. Så var det under det andra världskriget då Sverige släppte igenom Hitler-Tysklands fascistiska trupper, de s.k. nazisterna till Sovjetunionen via det då fascistiska Finland samt fram och tillbaka mellan fascisternas Norge och Finland.

Tysklands fascister lyckades inte i sitt uppsåt, trots att de förfogade över den största armé som någonsin skådats. Så NATO tog vid där nazisterna misslyckats och fortsatte att nära den enträgna längtan österut. En längtan som alltid har föregåtts av hätsk propaganda och provokationer. Under den senaste tiden har den varit av anti-rysk karaktär som inte stått den anti-sovjetiska Goebbels-propagandan och det kalla krigets McCarthyism långt efter.

I dag ingår 28 länder i NATO:s grannsamverkan inkl. USA, Kanada och snart sagt hela EU. USA och NATO har ca 1 000 militärbaser fördelade över världen och den senaste tidens nytillkomna har omringat Ryssland. Här bistår EU och inte minst Sverige efter bästa förmåga. Björnen ska omringas i väntan på att kunna tämjas.

I anslutning härför har Sverige öppnat sig som ”värdland” för en NATO- snabbinsatsstyrka. (Ordet värdland låter ju fredligt) men det är NATO- världens största kärnvapenmakt som välkomnas: I strid mot Sveriges nej till kärnvapen 1970; och genom Sveriges regerings och riksdags svekfulla handling, att med de små stegens tyranni inlemma Sverige i NATO och låta det ske i konflikt med det svenska folkets vilja att vara alliansfritt och neutralt, (även om de svenska makthavarnas ständigt brutit mot detta).

Riksdagen är enig. Alla 7 partier, utom V vill att: ”Sverige ska ge och ta emot militärt stöd.
V förespråkar ett större engagemang för fredsansträngningar via FN men vill (enligt Jonas Sjöstedt, SVT
28/8) samtidigt släppa in NATO bakvägen, emedan V önskar att se ett militärt samarbete i Norden, där
ju både Danmark och Norge är fullskaliga medlemmar och Finlands militär och politikerkår är än mer hängivna NATO-aspiranter än sina svenska motsvarigheter.

Den ofantliga kostnad som går till Sveriges engagemang och nuvarande deltagande i NATO:s krigsmaskin betalas av de arbetande med pengar som kunde gått till- skola, vård, omsorg, arbetslöshet, speciellt bland ungdom och mycket annat av samhällsnytta.

Detta fortsätter regering och riksdag att negligera för att äventyra freden: I en krigssituation som värdland för och i samarbete med NATO blir Sverige en NATO-bas och som sådan ett militärt mål.
Vare sig ett NATO-medlemskap eller NATO-samarbetet- ”Partnerskap för Fred” är till för att trygga freden.

Nej till NATO!
Sverige ut ur NATO!
NATO ut ur Sverige!

Kjell Bygdén
Sveriges Kommunistiska Parti- SKP

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Ali Kinali skriver:

  Låt inte Makthavaren militarisera Skandinavien.
  Ett medlemskaps i NATO är ett automatisk bindande krig partnerskaps plikt med alliansen genom 5.paragrafen
  Ett medlemskap i krig alliansen NATO,ett tillåtelse,ett godkännande för Sveriges, och hela Skandinaviens militarisering.Det finns redan Två länder(Danmark, Norge)medlem och den tredje Finland är i ute(om den pragmatiska,höger regeringen får chansen att söka medlemskap hus Krig alliansen av alla omständigheter och av den breda Nato motsättningen i Finland) och flagar för ett medlemskap.Om Svenska makthavaren också lyckas tjuva den alliansfria rätten från folket och gjorde Sverige medlem i NATO, då har inte kvar i Norden ett möjlighet att stå utanför krig,och militariserade politik. Och då kommer bli ytterligare ett tillbakagång för Sverige,ett ekonomisk, schal,politik, kultrulle belastning till Svenska staden och i sin tur på folkets axlar. Efter ett medlemskap i Krig alliansen kommer statsskulden bli ytterligare mer,BNP s största del går militarisering och till krig kostnader. Den minimala som svenska folket i handen idag, kommer inte kavar ens den samma. Dessutom Sveriges kredit utseendemässigt hus världen kommer minska,för troende mot Sverige som finns hus världens mänskligheten som bekant ett fredligt nation,och aliens fria,kommer att sjunka drastisk.
  Svenska folket som bekant sig till världen som fredlighet, kommer tappa den förtroende och småningom uppfattas som fiende till övriga folk av världen.
  Denna kommer man se, och denna orsaker Sveriges och Svenskarnas mindre tillgänglighet,isolering och denna orsaker att folk litar inte på svenskar som förut.
  Ett NATO medlemskap för alla länder önskar endast Makthavaren,de monopols kapitalister som har största sina kapital och inkomst och marknader som mål. Dessa marknader som de har och som inslagen till övriga världsmonopol, vill dessa göra bredare,etablera ytterligare genom NATO.
  Dessa monopoler vill ha kakan av de imperialistiska kolonial engagemangen. Dessa stora kapitalister och de svans borgarna till monopolen vill erövra tillsammans med övriga imperialistiska länder alla resurser till sig som finns i världen och tillhör hela mänskligheten och som värda.
  Arbetarklassen i alla länder som i Sverige har ingenting att göra,ingenting att vinna och ingenting med detta som förbättra situationen .
  Därför vi alla ländernas arbetare,och den breda arbetarfolkets front vi är bröder. Vi har klasskampen som den enda programvara medel som mänskligheten får hjälp av och enda vapen som kommer att redda mänskligheten från kapitalismens bojor och göra fri. Med kommunist partiets roll som förtrupp får arbetar klassen hjälp för vägledan och kommer att göra sig fri från kapitalismen och bli herre över kapitalismen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.