Global demonstration den 1 november: Stöd motståndet mot ISIS – för Kobanê -för mänskligheten

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. SKP skriver:

  IS är ett resultat av imperialismen genom USA, EU, Turkiet, Qatar osv som beväpnat och stött IS och andra terrorgrupper och fortfarande gör det, även om de påstår något annat. Medan kommunisterna alltid var offer för sådana grupper, som i Afghanistan, Irak, Syrien osv.
  Kommunism är ett progressivt samhällssystem som bygger på socialismens ideologi och strävar efter att sätta stopp för människans exploatering av människa- exploateringen av arbetet.
  Detta medan IS och imperialismen verkar för den direkta motsatsen och använder religionen, militärmakt, pengar, propaganda osv för att lyckas i sitt uppsåt.

  Ingenting av samhälleliga företeelser, historia, filosofi eller annat kan förstås utan att de ses i ett klassperspektiv. Sådant är bara borgerligt flummeri för att få människor att blunda för det kapitalistiska systemets ständiga kriser och tillkortakommanden klassamhällets (icke-demokratins). bevarande- med militär och polis om så måste.
  Arbetslöshet, utslagning, sociala nedskärningar m.m. Allt den kapitalets parasitering som är värd att bekämpa för att åstadkomma ett klasslöst samhälle fritt från exploatering.
  Det sker via klasskamp. Arbetarnas intressen kommer aldrig att bli desamma som arbetsköparnas och de besuttnas. Ett sådant rättvist samhälle kommer aldrig att kunna byggas utan att det bestående först stjälps överända.

 2. Fredrik skriver:

  Vad är skillnaden mellan IS och kommunismens illgärningar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.