Global demonstration den 1 november: Stöd motståndet mot ISIS – för Kobanê -för mänskligheten

Lördagen den 1 november äger demonstrationer för staden Kobanês försvar mot ISIS rum på många platser i världen.  
Kobane
I Stockholm blir det samling i Humlegården kl. 13.00 och demonstrationståget går mot Sergels torg.
Delta under SKP:s fanor!

Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. SKP

  IS är ett resultat av imperialismen genom USA, EU, Turkiet, Qatar osv som beväpnat och stött IS och andra terrorgrupper och fortfarande gör det, även om de påstår något annat. Medan kommunisterna alltid var offer för sådana grupper, som i Afghanistan, Irak, Syrien osv.
  Kommunism är ett progressivt samhällssystem som bygger på socialismens ideologi och strävar efter att sätta stopp för människans exploatering av människa- exploateringen av arbetet.
  Detta medan IS och imperialismen verkar för den direkta motsatsen och använder religionen, militärmakt, pengar, propaganda osv för att lyckas i sitt uppsåt.

  Ingenting av samhälleliga företeelser, historia, filosofi eller annat kan förstås utan att de ses i ett klassperspektiv. Sådant är bara borgerligt flummeri för att få människor att blunda för det kapitalistiska systemets ständiga kriser och tillkortakommanden klassamhällets (icke-demokratins). bevarande- med militär och polis om så måste.
  Arbetslöshet, utslagning, sociala nedskärningar m.m. Allt den kapitalets parasitering som är värd att bekämpa för att åstadkomma ett klasslöst samhälle fritt från exploatering.
  Det sker via klasskamp. Arbetarnas intressen kommer aldrig att bli desamma som arbetsköparnas och de besuttnas. Ett sådant rättvist samhälle kommer aldrig att kunna byggas utan att det bestående först stjälps överända.

 2. Fredrik

  Vad är skillnaden mellan IS och kommunismens illgärningar?

Next ArticleDemonstration till solidaritet för det kurdiska folket