Aktionsgruppen Nej till NATO

[gview file=”https://stockholm.skp.se/wp-content/uploads/sites/3/2014/12/logga-aktionsgrupp-nej-till-NATO.tif”]
Den nybildade Aktionsgruppen Nej till NATO startade med att på Luciadagen dela ut flygblad i Vällingby Centrum. ”Lucia för Fred” var på 1980-talet  ett givet datum för antikrigspropaganda och det ville aktivisterna knyta an till. Barn frågade: Vad är NATO? Det fanns de som nöjde sig med att göra tummen upp och skyndade vidare. Flygbladen gick åt. Samtal fördes med de som trodde att NATO behövdes ”när ryssen kommer”.
Vällingby aktionsgrupp Nej till NATO
Ur Aktionsgruppens första flygblad med parollerna Nej till NATO-medlemskap och Bevara Alliansfriheten:
[gview file=”https://stockholm.skp.se/wp-content/uploads/sites/3/2014/12/flygblad-nej-till-NATO.pdf”]

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Ali Kinali skriver:

    SKP har massornas stöd vid fronten mot NATO
    Kommunisterna kräver att det kapitalistiska Sverige står kvar vid sin långvariga alliansfrihet. Trots att makthavarna även utnyttjar den officiella neutralitetspolitiken genom att göra affärer och att delta i imperialistiska aktioner med vapenleveranser och militärkunskap till korrupta aggressiva krafter och till och med säljer vapen till krigförande sidor vill en majoritet av det svenska folket ändå ha kvar Sverige alliansfritt och utanför NATO. För det är svårare att lämna ett NATO-medlemskap än att hindra ett land att gå med.
    SKP är medvetet om att det inte bara är vi som representerar motståndet, utöver SKP finns många antiimperialistiska krafter – partianslutna eller inte -, folkrörelser och fredsrörelsen som utmanar imperialismen och de svenska kapitalistiska makthavarna. Kommunisterna bör bilda en front med alla antikrigs- och antiimperialistiska massrörelser. Trots att det inte har deklarerats officiellt så delas i praktiken SKP:s politiska mål och värderingar på många håll och även partiets politik för en socialistisk front. SKP får stöd från många antiimperialistiska massrörelser för sin klasspolitik. Har man ett antiimperialistiskt engagemang så är man medveten om att man når sitt slutmål med förenat kämpande krafter. Endast med socialism kan man utrota krig och krigets orsaker. Under ett kapitalistiskt system finns inga garantier för fred.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.