Fastighetsägarna och byggjättarna vill tjäna mer med MARKNADSHYRA

18 april var en protestdag mot marknadshyra på många platser i landet. Protesterna kom från hyresgäster, bostadsområden, olika vänsterpartier och enskilda lokala hyresgästföreningar. Hyresgästföreningen region Västra Götaland anslöt till protesterna men HGF region Stockholm nöjer sig med ett digitalt seminarium den 20 april med temat: Förhandlade hyror eller marknadshyror – hur utvecklas en hållbar hyressättning?

I slutet av maj kommer utredningen om marknadshyra för nybyggda lägenheter. När det går igenom kommer det inte att dröja länge innan marknadshyra även drabbar det befintliga beståndet. Alltså din och min lägenhet.

SKP Stockholm protesterade på Vällingby torg den 18 april: mot marknadshyra och mot försäljning av Vällingby Centrum.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.