Två viktiga skäl att den 14 september rösta på Sveriges Kommunistiska Parti.

Tisdagen den 2:a september 2014 var jag inställd som ombud för en byggnadsarbetare vid Nacka Tingsrätt. Det var ett löneindrivningsmål som hamnat hos Tingsrätten. Bakgrunden till det hela var att en byggnadsarbetare ej fått någon lön. Lönekravet var 65.960 kronor. Tingsrättens beslut blev att pengarna skall utbetalas till byggnadsarbetaren via lönegarantin.. Slutet gott allting gott skulle man kunna säga om det inte var för att byggnadsarbetaren väntat på sin rättmätliga lön i över ett (1) år.

Dagen därpå, alltså den 3 september 2014 hade jag en lokal förhandling som även den var ett löneindrivningsmål. Vid det tillfället handlade det om utebliven lön på sammanlagt 129.000 kronor.Även den förhandlingen gick bra.

Ovanstående två exempel från verkligheten är på intet sätt unika. Dylika förhandlingar genomför jag och mina kollegor runt om i landet hela tiden.

l_bemanningsf

De som tycker att det är rimligt att anställda skall tvingas att genom sin fackliga organisation vända sig till Tingsrätten för att få ut sin innestående lön kan kan lugnt luta sig tillbaka i stolen och konstatera att det är precis så det är. Tycker man däremot att det är förskräckligt att det skall krävas förhandlingar i Tingsrätten och lokala fackliga förhandlingar för att de anställda skall få ut sin innestående lön måste man tänka sig för och inse att det i mycket stor grad handlar om politik och att det måste till en ny politik i vårt land.

I årets riksdagsval finns bara ett parti som tagit saken på allvar och därmed presenterat en ny politik som väljarna den 14 september skall ta ställning till.

SKP kräver i sitt valmanifest att bemanningsföretagen skall förbjudas samt att provanställnings formen skall avskaffas. En provanställning är en anställning som kan vara i högst i 6 månader och där arbetsköparen när som helst och utan att ange skäl kan avskeda en anställd.

Vill man slutgiltigt få slut på utpressningen mot Sveriges arbetare och tjänstemän räcker det tyvärr inte att enbart rösta, man måste också organisera sig i SKP.

lars_lundberg

Lars Lundberg

Ombudsman i Byggnads och riksdagskandidat för Sveriges Kommunistiska Parti

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.