Finlands byggnadsarbetare går ut i landsomfattande strejk

På fredag den 29 augusti lägger Finlands byggnadsarbetare ner arbetet i en strejkaktion som riktar sig mot Finlands motsvarighets till Svenskt Näringsliv, EK:s planer på att höja pensionsåldern. Enligt finska Byggnads är det nu endast 20 procent av de finländska byggnadsarbetarna som uppnår nuvarande pensionsålder och därför finner man förslaget om att höja pensionsåldern som oacceptabelt.

Samma problem där som här. I Sverige är alla partier oavsett vilket block de tillhör överens om att även den svenska pensionsåldern skall höjas. De mest fanatiska krafterna pratar om en svensk pensionsålder på 75 år.

Vi vill i detta sammanhang påminna om att Sveriges Kommunistiska Parti vägrar att delta i en diskussion om höjd pensionsålder och kommunisterna ställer därför kravet att pensionsåldern skall sänkas till 60 år och kostnaderna för detta skall betalas genom uttag direkt från produktionen.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Ali Kinali skriver:

    DE Skandinaviska kommunistpartier och fackförbundet bör organisera tillsammans ett vidare aktionsplan.
    Båda mot regeringarnas arbetarfientlighet,och även mot den globalimperialistiska på tryckningar behövs stå enade och vara starkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.